vista informatie

5 redenen waarom je je moet om laten scholen tot ICT’er of IT’er

Het tekort aan bekwaam personeel in de IT-branche en ICT-branche neemt de komende jaren alleen maar toe. We zien dat dit komt door een combinatie van verschillende factoren waardoor vacatures soms jarenlang openstaat. Zo zijn mensen die afgestudeerd zijn in deze vakgebieden niet wat werkgevers zoeken. De opleidingen sluiten niet aan op de markt. Veel bedrijven gaan dan ook op zoek naar buitenlands personeel of outsourcen om dit op te lossen. In dit artikel bespreken we 5 redenen waarom jij je moet laten omscholen!

 

  1. De markt is groeiende en het einde is niet in zicht

Nog steeds ontdekken we nieuwe mogelijkheden hoe we door software of communicatiesystemen ons leven makkelijker kunnen maken. De technische ontwikkelingen staan niet stil waardoor de vraag naar bekwame mensen in deze markten alleen maar zal toenemen. Het is dan ook heel verstandig om je om te laten scholen en je vervolgens te specialiseren in een IT of ICT vakgebied.

 

  1. Er is een heel groot tekort aan bekwame mensen

In het begin van dit artikel gaven we het al aan. De opleidingen passen niet bij waar de markt naar op zoek is. Ben jij geïnteresseerd in een baan in de IT of ICT? Top! Waarom zou je 2018 dan ook niet de stap nemen om een nieuw avontuur in te steken? Misschien liggen jouw talenten wel bij het programmeren. Dat zou heel mooi uitkomen aangezien het startsalaris van programmeurs redelijk hoog ligt. Eens kijken of dit wat voor je is? Begin dan eens met een PHP Basiskennis cursus.

 

  1. Je baan kan vervangen worden door een machine

Kan jouw baan net zo makkelijk door een machine worden uitgevoerd? Dan is het misschien eens tijd om verder te kijken. Als je op het nieuws ziet dat vergelijkbare bedrijven automatiseren dan is dit een teken dat ook jouw baan binnenkort op het spel kan staan. Neem dan ook gelijk actie en kijk eens naar omscholingscursussen.

 

  1. Je zou jouw baan ook in een IT of ICT bedrijf kunnen uitvoeren

Ben je secretaresse, office manager, project manager of werk je in de sales? Dit zijn allemaal banen die ook bij ICT/IT bedrijven natuurlijk vervuld moeten worden. Als je bij een kleine organisatie gaat werken is het dan wel handig als je up-to-date bent van basiskennis. Zeker bij een sales afdeling is het lastig om iets te verkopen wat je niet kent of begrijpt. Wij raden je dan ook aan om een basiscursus te volgen. Er zijn meerdere aanbieders zoals bijvoorbeeld ICTtrainingen waarbij je zowel een klassikale opleiding als een online opleiding kunt volgen.

 

  1. Op ieder niveau zijn mensen nodig

In de IT en ICT branche zijn niet alleen hogeropgeleiden personen met vele jaren werkervaring nodig. Dit kan vaak niet eens omdat programma’s of technische ontwikkelingen nog niet zolang bestaan. Voor zowel een MBO’er als een WO’er zijn er banen te vinden. Kijk dan ook eerst goed rond welke uitdagingen er voor jou zouden zijn en kies dan een cursus die hier op aansluit.

 

Dus, ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Heb jij wel in interesse in een baan als systeembeheerder of software developer? Of kan jij je werk ook verrichten bij een bedrijf dat mobile development verzorgt? Neem dan de volgende stap, de branches hebben je hard nodig!


Copyright © VistaInfo.nl