vista informatie

Met de stijgende populariteit van diverse windows tablets wordt de accu duur van deze dergelijke apparaten steeds belangrijker. Een veel vergeten gadget, die zeer relevant is, is de draagbare oplader. Een draagbare oplader kopen, ook wel een powerbank genoemd, is een must have item voor elke tablet bezitter. Bij het aanschaffen van een powerbank kun je letten op de volgende punten.

1) Wat is een draagbare oplader?
Een draagbare oplader functioneert als ‘extra batterij’ of als ‘oplader voor onderweg’ voor diverse mobiele apparaten. De officiële term voor een draagbare oplader is een powerbank. Voorbeelden van mobiele apparaten zijn smartphones en tablets.

2) Hoe laad je een draagbare oplader op?
Een powerbank laad je op doormiddel van een kabel. Deze kabel wordt meegeleverd.

3) Hoe lang moet ik de powerbank opladen voordat deze weer vol is?
Hoe lang je jouw powerbank moet opladen is afhankelijk van de capaciteit. Hoe groter de capaciteit van jouw powerbank hoe langer het zal duren voordat deze weer volledig opgeladen zal zijn. Bovendien heeft de oplaad methode ook invloed; opladen via een regulier stopcontact gaat sneller dan het opladen via een USB poort op jouw PC of laptop.

4) Ondanks dat ik altijd oplaad via een stopcontact duurt het soms alsnog langer, hoe kan dit?
Naast de oplaad methode kunnen ook omgevingsfactoren invloed hebben op de totale oplaadtijd. Een voorbeeld van een omgevingsfactor is de temperatuur.

5) Wat is mAh?
MAh staat voor: ‘milli ampere hour’. De capaciteit van een powerbank wordt uitgedrukt in mAh waarde.

6) Kan een powerbank met 15000 mAh een iPhone met 1500 mAh tien keer opladen?
Dit is een fout die vaak gemaakt wordt. Er zijn diverse factoren die invloed hebben; een bekende is de levensduur van een batterij. We weten bijvoorbeeld allemaal dat een gloednieuwe smartphone langer volhoud dan wanneer deze 3 jaar in gebruik is geweest. Voor een ruige schatting kan je gebruik maken van de volgende formule. Capaciteit powerbank x 0.7 / capaciteit batterij mobiele apparaat. In ons voorbeeld is het dus: 15000 x 0.7 / 1500 = 7.


Copyright © VistaInfo.nl