vista informatie

Waarom ieder bedrijf zich met Big Data bezig moet houden
Een trendy woord de afgelopen jaren is Big Data, toch hebben veel mensen niet door dat ze van dag tot dag meehelpen aan het opbouwen van Big Databases.

Wat is Big Data?
Bij bijna elk bedrijf wordt gebruik gemaakt van CRM-systemen en slaat klantgegevens op. Dit maakt die database nog niet tot Big Data. Bij Big Data gaat het om een samenhang van de hoeveelheid data, de snelheid van het fabriceren van deze data tot bruikbaar formaat en de mate van diversiteit van de data in de database.

Daarnaast wordt bij Big Data ook ervan uitgegaan dat niet elke databron even betrouwbaar is, dat de variëteit in data en bronnen ervoor zorgt dat tegenstelling ontstaan en dat de data heel complex en ongestructureerd is.

Waar wordt Big Data voor gebruikt?
Big Data wordt echt voor van alles gebruikt. Van kansen voor winstgevend vastgoed, het verbeteren van Supply Chain Management, onderzoek naar ziektes en bij de productie van voedsel. Door de grote set aan gegevens gecombineerd met slimme programma’s kan een producent veel voordeel halen uit het werken met Big Data.
Problemen van Big Data
Heel veel bedrijven hebben profijt van Big Data, toch zijn er ook kanttekeningen te maken. Big Data kan namelijk zorgen voor een oneerlijk concurrentievoordeel. De Antimededingingsautoriteiten van de Europese Unie houden dan ook nauw in de gaten welke bedrijven over welke Big Data sets beschikken. Een fusie of overname zou in de toekomst niet meer gericht kunnen zijn op het bedrijf zelf maar over de Big Data die dit bedrijf bezit.

 

Daarnaast is er altijd de vraag in welke mate de privacy van de bronnen wordt behouden. Natuurlijk zijn er regels en hoopt iedereen dat er ethisch met gegevens om wordt gegaan, maar zeker weten we het nooit.
Werken met Big Data
Wil je leren werken met Big Data omdat deze branche je interesseert of omdat je de meerwaarde voor je bedrijf inziet? Volg dan een Big Data training bij ICTtrainingen. Begin bij het begin met een Talend Data Integration training. Voordat je het weet kun jij de Big Data van jouw bedrijf of meerdere bronnen combineren en analyseren.


Copyright © VistaInfo.nl