VistaInfo

vista informatie

Waarom ieder bedrijf zich met Big Data bezig moet houden
Een trendy woord de afgelopen jaren is Big Data, toch hebben veel mensen niet door dat ze van dag tot dag meehelpen aan het opbouwen van Big Databases.

Wat is Big Data?
Bij bijna elk bedrijf wordt gebruik gemaakt van CRM-systemen en slaat klantgegevens op. Dit maakt die database nog niet tot Big Data. Bij Big Data gaat het om een samenhang van de hoeveelheid data, de snelheid van het fabriceren van deze data tot bruikbaar formaat en de mate van diversiteit van de data in de database.

Daarnaast wordt bij Big Data ook ervan uitgegaan dat niet elke databron even betrouwbaar is, dat de variëteit in data en bronnen ervoor zorgt dat tegenstelling ontstaan en dat de data heel complex en ongestructureerd is.

Waar wordt Big Data voor gebruikt?
Big Data wordt echt voor van alles gebruikt. Van kansen voor winstgevend vastgoed, het verbeteren van Supply Chain Management, onderzoek naar ziektes en bij de productie van voedsel. Door de grote set aan gegevens gecombineerd met slimme programma’s kan een producent veel voordeel halen uit het werken met Big Data.
Problemen van Big Data
Heel veel bedrijven hebben profijt van Big Data, toch zijn er ook kanttekeningen te maken. Big Data kan namelijk zorgen voor een oneerlijk concurrentievoordeel. De Antimededingingsautoriteiten van de Europese Unie houden dan ook nauw in de gaten welke bedrijven over welke Big Data sets beschikken. Een fusie of overname zou in de toekomst niet meer gericht kunnen zijn op het bedrijf zelf maar over de Big Data die dit bedrijf bezit.

 

Daarnaast is er altijd de vraag in welke mate de privacy van de bronnen wordt behouden. Natuurlijk zijn er regels en hoopt iedereen dat er ethisch met gegevens om wordt gegaan, maar zeker weten we het nooit.
Werken met Big Data
Wil je leren werken met Big Data omdat deze branche je interesseert of omdat je de meerwaarde voor je bedrijf inziet? Volg dan een Big Data training bij ICTtrainingen. Begin bij het begin met een Talend Data Integration training. Voordat je het weet kun jij de Big Data van jouw bedrijf of meerdere bronnen combineren en analyseren.

5 redenen waarom je je moet om laten scholen tot ICT’er of IT’er

Het tekort aan bekwaam personeel in de IT-branche en ICT-branche neemt de komende jaren alleen maar toe. We zien dat dit komt door een combinatie van verschillende factoren waardoor vacatures soms jarenlang openstaat. Zo zijn mensen die afgestudeerd zijn in deze vakgebieden niet wat werkgevers zoeken. De opleidingen sluiten niet aan op de markt. Veel bedrijven gaan dan ook op zoek naar buitenlands personeel of outsourcen om dit op te lossen. In dit artikel bespreken we 5 redenen waarom jij je moet laten omscholen!

 

 1. De markt is groeiende en het einde is niet in zicht

Nog steeds ontdekken we nieuwe mogelijkheden hoe we door software of communicatiesystemen ons leven makkelijker kunnen maken. De technische ontwikkelingen staan niet stil waardoor de vraag naar bekwame mensen in deze markten alleen maar zal toenemen. Het is dan ook heel verstandig om je om te laten scholen en je vervolgens te specialiseren in een IT of ICT vakgebied.

 

 1. Er is een heel groot tekort aan bekwame mensen

In het begin van dit artikel gaven we het al aan. De opleidingen passen niet bij waar de markt naar op zoek is. Ben jij geïnteresseerd in een baan in de IT of ICT? Top! Waarom zou je 2018 dan ook niet de stap nemen om een nieuw avontuur in te steken? Misschien liggen jouw talenten wel bij het programmeren. Dat zou heel mooi uitkomen aangezien het startsalaris van programmeurs redelijk hoog ligt. Eens kijken of dit wat voor je is? Begin dan eens met een PHP Basiskennis cursus.

 

 1. Je baan kan vervangen worden door een machine

Kan jouw baan net zo makkelijk door een machine worden uitgevoerd? Dan is het misschien eens tijd om verder te kijken. Als je op het nieuws ziet dat vergelijkbare bedrijven automatiseren dan is dit een teken dat ook jouw baan binnenkort op het spel kan staan. Neem dan ook gelijk actie en kijk eens naar omscholingscursussen.

 

 1. Je zou jouw baan ook in een IT of ICT bedrijf kunnen uitvoeren

Ben je secretaresse, office manager, project manager of werk je in de sales? Dit zijn allemaal banen die ook bij ICT/IT bedrijven natuurlijk vervuld moeten worden. Als je bij een kleine organisatie gaat werken is het dan wel handig als je up-to-date bent van basiskennis. Zeker bij een sales afdeling is het lastig om iets te verkopen wat je niet kent of begrijpt. Wij raden je dan ook aan om een basiscursus te volgen. Er zijn meerdere aanbieders zoals bijvoorbeeld ICTtrainingen waarbij je zowel een klassikale opleiding als een online opleiding kunt volgen.

 

 1. Op ieder niveau zijn mensen nodig

In de IT en ICT branche zijn niet alleen hogeropgeleiden personen met vele jaren werkervaring nodig. Dit kan vaak niet eens omdat programma’s of technische ontwikkelingen nog niet zolang bestaan. Voor zowel een MBO’er als een WO’er zijn er banen te vinden. Kijk dan ook eerst goed rond welke uitdagingen er voor jou zouden zijn en kies dan een cursus die hier op aansluit.

 

Dus, ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Heb jij wel in interesse in een baan als systeembeheerder of software developer? Of kan jij je werk ook verrichten bij een bedrijf dat mobile development verzorgt? Neem dan de volgende stap, de branches hebben je hard nodig!

Documenten worden sinds eeuwen al op papier afgedrukt. De Egyptenaren, Romeinen en Grieken deden dit nog met de hand, later in de late middeleeuwen vond men de boekdrukkunst uit. Dit was een opluchting voor veel schrijvers die tot die tijd alles met de hand schreven, als ze dus een besteller hadden geschreven dan kon je de rest van je leven hetzelfde boek gaan overschrijven. Door de boekdrukkunst werd informatie makkelijker verspreid. Educatie en Alfabetie gingen omhoog. Toch was en bleef het de gewoonte om brieven en officiële documenten met de hand te schrijven. Op de eerste plaats was het vrij arbeidsintensief om iets te laten drukken en loonde het niet om slechts een pagina af te laten drukken. Daarnaast werd het vaak als onpersoonlijk gezien als iets gedrukt was. Daarom bestonden er klerken, zij schreven voor mensen met een slecht handschrift de documenten. Ook als er van een brief of document meerdere kopieën nodig waren dan waren de klerken een perfecte oplossing.

De 19e eeuw was een tijd waarin veel van deze klerken zonder werk kwamen te zitten, de typemachine werd uitgevonden en die zorgde er voor dat iedereen een persoonlijk afdruksysteem in huis kreeg. De type machine kent geen officiële uitvinder, althans hij kent er meerdere: Frankrijk, Duitsland, Italië en Engeland claimen allemaal verschillende uitvinders. Volgens roddels in sommige samenzweringskringen was het type machine dispuut zelfs een van de oorzaken van de Frans-Duitse Oorlog. Toch was de type machine geen geweldig apparaat, je mocht geen fouten maken of je kon opnieuw beginnen met de bladzij. Een ander nadeel van de type machine is toch wel dat het apparaat erg log en luidruchtig was.

Met de opkomst van de personal computer kwamen ook de printers op komst. Een kabel printer wist als geen ander de vertaalslag te maken van de digitale wereld naar de fysieke wereld. De kabel printer is in de loop der jaren in vergetelheid geraakt en vervangen door onder andere een continuous inkjet printer die gebruik maakt van minuscule inktdruppels die op papier worden geschoten, zo wordt het mogelijk om afbeeldingen op hoge kwaliteit af te drukken en de printsnelheid flink te verhogen.

In de meeste gevallen is Windows Vista of een ander besturingssysteem vanuit de fabriek geïnstalleerd op de computer of laptop. Het kan echter door verschillende oorzaken voorkomen dat het nodig is om Windows Vista opnieuw te installeren zodat je computersysteem weer zonder problemen werkt en als nieuw is.

DVD of CD speler defect

Windows Vista opnieuw installeren lijkt een grote klus maar in de praktijk is dit een koud kunstje, ook als je de DVD of CD speler defect is. Hieronder volgt het stappenplan voor het installeren van Windows Vista met behulp van een USB stick.

Prepareren van de USB stick

Om te zorgen dat Windows Vista vanaf een USB stick kan worden geïnstalleerd moet je de USB stick van te voren prepareren (op een andere PC/laptop).

 1. Plaats de usb stick in de laptop of PC
 2. Start de Opdrachtprompt en geef het commando DISKPART
 3. Geef in het nieuwe venster het commando LIST DISK
 4. Zoek de USB stick op en geef vervolgens het commando SELECT DISK <disknummer>
  (vervang <disknummer> voor het gevonden nummer bij de USB stick)
 5. Formatteer met het onderstaande commando de USB stick zodat deze opstartbaar is:

CLEAN

CREATE PARTITION PRIMARY

SELECT PARTITION 1

ACTIVE

FORMAT fs=fat32 quick

ASSIGN

EXIT

 

Je kunt nu vervolgens alle bestanden van de Windows Vista installatie-DVD middels Windows Verkenner naar de USB-stick kopiëren. Sluit vervolgens de USB aan op de laptop of PC waarvan Windows Vista opnieuw moet worden geïnstalleerd en start de PC of laptop opnieuw op.

TIP: Indien dit niet werkt moet je wellicht eerst zorgen dat de PC of laptop kan opstarten vanaf een USB-stick, dit kun je aanpassen in het BIOS.

Wat heb ik nodig voor de installatie van Windows Vista middels een USB stick?

 • USB stick (minimaal 20GB opslag) verkrijgbaar bij Conrad
 • Windows Vista (vanaf €39,99)

Met de stijgende populariteit van diverse windows tablets wordt de accu duur van deze dergelijke apparaten steeds belangrijker. Een veel vergeten gadget, die zeer relevant is, is de draagbare oplader. Een draagbare oplader kopen, ook wel een powerbank genoemd, is een must have item voor elke tablet bezitter. Bij het aanschaffen van een powerbank kun je letten op de volgende punten.

1) Wat is een draagbare oplader?
Een draagbare oplader functioneert als ‘extra batterij’ of als ‘oplader voor onderweg’ voor diverse mobiele apparaten. De officiële term voor een draagbare oplader is een powerbank. Voorbeelden van mobiele apparaten zijn smartphones en tablets.

2) Hoe laad je een draagbare oplader op?
Een powerbank laad je op doormiddel van een kabel. Deze kabel wordt meegeleverd.

3) Hoe lang moet ik de powerbank opladen voordat deze weer vol is?
Hoe lang je jouw powerbank moet opladen is afhankelijk van de capaciteit. Hoe groter de capaciteit van jouw powerbank hoe langer het zal duren voordat deze weer volledig opgeladen zal zijn. Bovendien heeft de oplaad methode ook invloed; opladen via een regulier stopcontact gaat sneller dan het opladen via een USB poort op jouw PC of laptop.

4) Ondanks dat ik altijd oplaad via een stopcontact duurt het soms alsnog langer, hoe kan dit?
Naast de oplaad methode kunnen ook omgevingsfactoren invloed hebben op de totale oplaadtijd. Een voorbeeld van een omgevingsfactor is de temperatuur.

5) Wat is mAh?
MAh staat voor: ‘milli ampere hour’. De capaciteit van een powerbank wordt uitgedrukt in mAh waarde.

6) Kan een powerbank met 15000 mAh een iPhone met 1500 mAh tien keer opladen?
Dit is een fout die vaak gemaakt wordt. Er zijn diverse factoren die invloed hebben; een bekende is de levensduur van een batterij. We weten bijvoorbeeld allemaal dat een gloednieuwe smartphone langer volhoud dan wanneer deze 3 jaar in gebruik is geweest. Voor een ruige schatting kan je gebruik maken van de volgende formule. Capaciteit powerbank x 0.7 / capaciteit batterij mobiele apparaat. In ons voorbeeld is het dus: 15000 x 0.7 / 1500 = 7.

 

Nog minder dan 50 jaar geleden, werkte nog bijna niemand met computers. Voor het schrijven van een document werden typemachines gebruikt en voor het kopieren van documenten gebruikte men carbonpapier. Ondanks dat nog bijna niemand in deze tijd van microcomputers hadden gehoord zijn Bil Gates en Paul Allen computerliefhebbers die in 1975 Microsoft oprichtten.

 

Microsoft Windows is een besturingssysteem van Windows, bedoeld voor personal computers, tablets, smartphones en andere apparaten.  In 1985 werd de eerste versie van Microsoft gelanceerd. Sinds de introductie van Windows 95 in 1995 is Microsoft de marktleider op het gebied van personalcomputers. Uit een recent onderzoek van NetApplications had Microsoft op 1 oktober 2014, 91,98% van de personalcomputermarkt in handen.

 

De Windows tijdlijn

 

 • De eerste Windows versie was Windows 1.0 Deze versie kwam voor het eerst op de markt in november 1985.
 • In oktober 1987 werd Windows 2.0 gelanceerd.
 • Later werd Windows 2.1 in twee verschillende versies uitgebracht. Windows 386 en Windows 286.
 • In 1990 werd Windows 3.0 gelanceerd.
 • Windows 3.0 werd opgevolgd door Windows 3.1
 • De welbekende versie Windows 95 kwam uit in augustus 1995, waarbij voor het eerst de taakbalk werd geintroduceerd.
 • In juni 1998 kwam Windows met Windows 98.
 • Daarop volgde Windows 2000 in februari 2000.
 • Windows XP was de opvolger van Windows 2000, hierbij ging Microsoft zich volledig op consumenten richten. Windows XP heeft een langere tijd gedient, waarbij Microsoft wel verschillende Service Packs lanceerde, waarmee verschillende problemen verholpen konden worden.
 • Na 7 jaar kwam Microsoft in januari 2007 weer met een nieuwe versie van Windows; Windows vista. Windows Vista is de laatste versie van Windows die met de klassieke taakbalk werkt. De gebruikersinterface van Windows Vista wordt veranderd en draait op nu Windows Aero.
 • Op 22 oktober 2009 werd Windows 7 door Microsoft gelanceerd. Omdat er veel kritiek was op Windows Vista moest Windows 7  helpen de fouten van Windows Vista te doen vergeten.
 • De laatste versie van Windows werd gelanceerd op 26 oktober 2012. Met Windows 8 heeft Microsoft de gebruikersinterface drastisch veranderd. Door veel mensen wordt deze vernieuwing als de grootste vernieuwing sinds Windows 95 gezien.
 • Na het invoeren van Windows 8 volgt de update Windows 8.1, waarbij verschillende aanpassingen worden gemaakt. Deze versie werd in oktober 2013 gratis verspreid via de Windows Store
 • De laatste update die dit jaar werd doorgevoerd was Microsoft Windows 8.1 update. Met deze update wil Microsoft het gebruik van muis en toetsenbord verbeteren voor gebruikers.

 

Windows cursussen

 

Voor veel mensen die gewend zijn aan een bepaalde versie van Windows zijn de nieuwere versies vaak echt even wennen. Veel mensen leren zichzelf aan hoe ze met het nieuwe besturingsprogramma uit de voeten moeten, maar andere mensen geven toch liever de voorkeur aan een cursus of trainingen. Hiervoor kun je online trainingen volgen bij websites zoals icttrainingen.nl. Door deze vorm van e-learning kun je waar en wanneer je maar wilt aan de slag met het onder de knie krijgen van het nieuwe besturingsprogramma.

De meningen over het Windows besturingssysteem dat het beste aansluit bij online gamen lopen uiteen. Sinds de introductie van Windows Vista, zijn we immers toch alweer een paar updates verder. De discussie die regelmatig oploopt gaat dan ook vooral tussen gebruikers van Windows 7 en Windows 8.1. Voor console gaming lijken beide systemen geschikt, maar de recente updates binnen Windows 8.1 ten opzichte van Windows 8 tonen aan dat de nieuwste versie de meeste gebreken alweer heeft opgelost en licht de voorkeur geniet.

Als het aankomt op online casino gaming, dan vergt dat minder van een besturingssysteem, aangezien er niet zoveel geheugen vereist is en de spellen meestal vanuit de webbrowser worden afgespeeld. Een online casino zoals http://nl.playmillion.com beschikt bijvoorbeeld alleen over flash-gebaseerde spellen. Deze games zijn op een zodanige manier ontwikkeld, dat ze naadloos in elke webbrowser opgestart en gelanceerd kunnen worden.

Dit betekent ook automatisch dat meerdere besturingssystemen voldoen aan de belangrijkste eisen om een casinospel te spelen. Online casinospellen spelen zelfs vloeiend met Windows XP, Windows Vista en Mac besturingssystemen. Het enige wat je dus nodig hebt is een stabiele computer met voldoende geheugen en Adobe Flash om spellen, zoals online roulette, blackjack of baccarat te spelen. Tafelspelen behoren normaliter tot de categorie waarbij het minste van een computer en/of besturingssysteem gevraagd wordt.

Andere spellen zoals videoslots zijn echter wel veeleisend. Deze spellen zijn rijk aan features en zitten vol met animaties, geluidseffecten en andere veeleisende elementen. Problemen die bij videoslots eventueel kunnen ontstaan is dat Adobe Flash crasht. Dit probleem lijkt vaker voor te komen bij verouderde Windows besturingssystemen.

Meestal volstaat het updaten van je Adobe Flash versie om de problemen op te lossen. Kortom, gebruik Windows 8.1 voor online casino gaming!

Samsung maakt een tablet die tegelijk Windows en Android kan draaien. Dat heeft Samsung bekendgemaakt tijdens een presentatie in Londen. De Ativ Q heeft een schermgrootte van 13,3 inch. met een zeer hoge resolutie van 3200 bij 1800 pixels. Dat levert 275 pixels per inch op. Het qHD+-scherm is volgens Samsung zo helder dat het ook in vol zonlicht kan worden gebruikt. De Ativ Q is volgens marketinghoofd DJ Lee ‘veelzijdig en aanpasbaar’. Onder het scherm zit een scharnier. Door te schuiven komt een toetsenbord tevoorschijn, zodat het toestel kan worden gebruikt als Windows 8-laptop. Het scherm kan ook naar buiten worden gericht.

Er zit ook een S Pen-stylus bij de Ativ Q, zodat er op het scherm kan worden geschreven. De pen wordt ook al geleverd bij de Note-smartphones en -tablets van Samsung. Met één klik kan worden gewisseld tussen Android en Windows 8. Het is ook mogelijk om Android-apps op het Windows 8-thuisscherm te zetten. Zo kan vanuit de Windows-omgeving dus snel Android worden opgestart. De Ativ Q heeft een Intel Haswell-processor. De batterijduur is volgens Samsung maximaal 9 uur. De dikte is 13.9 millimeter en de tablet weegt 1,29 kilogram. Dat is ongeveer even veel als een lichte ultrabook. Een prijs en releasedatum zijn nog niet bekend.

Tab 3

Naast de Ativ Q kondigde Samsung ook de Ativ Tab 3 aan. Dat is een Windows 8-tablet die volgens het bedrijf hoge prestaties zal leveren. Het scherm is 10,1 inch groot en de tablet weegt 550 gram. Samsung benadrukte dat de Ativ Tab 3 geen Windows RT gebruikt. Volgens het bedrijf is het dan ook geschikt als vervanging voor een pc, omdat alle programma’s er op draaien. Office 2013 wordt gratis bij de tablet geleverd. Ook de Tab 3 krijgt een S Pen-stylus. De batterijduur van de Tab 3 is volgens Samsung zo’n 8,5 uur.

Book 9 Plus

Ook de ultrabook-reeks van Samsung krijgt een update, met de Ativ Book 9 Plus. De 9 Plus is de meest high-end laptop van Samsung. DJ Lee noemde het apparaat een ‘meesterwerk’. De batterijduur is volgens Samsung 12 uur. De Book 9 heeft hetzelfde qHD+-scherm van 3200 bij 1800 pixels, dat ook in de Ativ Q zit. Er komt ook een goedkopere variant in de Ativ Book-serie, met de Ativ Book 9 Lite. Die krijgt volgens Samsung een ‘redelijke’ prijs. Het apparaat heeft een quadcore-processor en weegt 1,44 kilogram.

Daarnaast presenteerde Samsung de Ativ One 5 Style, een all-in-one-pc. Ook dat apparaat heeft een quadcore-processor en wordt geleverd met ‘Soundalive’, de geluidstechniek van Samsung. De speakers van het apparaat bevinden zich achter het scherm.

Bron: Nu.nl

vista-vs-xpWindows Vista ziet er een stuk gelikter uit dan Windows XP. Daarnaast zou Vista ook een stuk veiliger moeten zijn. Maar moet Vista dan ook veel inleveren qua snelheid ten opzichte van XP ? of valt het wel mee?

Een mooier uiterlijk draagt zeker bij aan de gebruikservaring maar het is minstens net zo belangrijk dat het besturingssysteem makkelijk te bedienen is en snel reageert. Daarnaast zijn uiteraard zaken als de ondersteuning voor uw bestaande programma’s en beveiligingskwesties belangrijk, maar dit artikel beperkt zich tot de snelheid. Bij de overgang van Windows 98 naar Windows XP viel het meteen op dat XP meer tijd nodig had om op te starten; gemiddeld zo’n 51 seconden. Vista doet hier ongeveer 49 seconden over en is dus iets sneller. Het afsluiten van Vista is echter een stuk sneller geworden. Vista heeft slechts 10 seconden nodig om, terwijl XP dan nog gedurende 12 seconden de melding “windows wordt afgesloten” weergeeft.

Vista heeft een vernieuwd startmenu waarmee je de benodigde programma’s snel kunt vinden, ook als dit er veel zijn. Het opstarten en afsluiten van een programma gaat in eerste instantie ongeveer even snel. Soms is Vista iets sneller, wat waarschijnlijk te danken is aan SuperFetch; een nieuwe functie die voorspelt welke programma’s een gebruiker gaat gebruiken. Deze programma’s worden al gedeeltelijk in het geheugen geladen met een snellere start tot gevolg.

In de vernieuwde Windows Verkenner zijn favoriete mappen direct onder handbereik en zijn programma’s makkelijker te ordenen. De zoekfunctie verbeterd waardoor u met zoekopdrachten nu daadwerkelijk snel kunt vinden wat u zoekt. Ook is het organiseren van foto’s aangepakt, het lijkt een beetje op  Google Picasa en kan ook worden gebruikt om videofilmpjes te rubriceren en terug te vinden.

Conclusie Windows Vista versus XP

Hoewel je zou verwachten dat Vista trager is dan XP blijkt in de praktijk dat Vista in veel gevallen zelfs sneller is. Voorwaarde is wel dat de computer over voldoende geheugen beschikt. Voor Vista is het advies om 1 Gb of meer te gebruiken. De tijdwinst zit hem vooral in de ingebouwde slimmigheden en verbeteringen ten opzichte van XP. In Vista kunt u makkelijker uw documenten, programma’s en foto’s terugvinden. Of dat voldoende reden is om over te stappen naar Vista is aan u. Zolang uw computer goed werkt met XP zie ik geen reden waarom u over zou moeten stappen.

Samsung noemt Windows 8 ‘niet beter dan Windows Vista’
Een bestuurder van Samsung geeft besturingssysteem Windows 8 de schuld van de krimpende pc-markt.image

Jun Dong-soo, hoofd van de afdeling die de geheugenchips van Samsung maakt, had vrijdag harde kritiek op het systeem.
“De wereldwijde pc-industrie krimpt gestaag, ondanks de lancering van Windows 8. Ik vind het Windows 8-systeem niet beter dan Windows Vista”, zei Jun volgens de Korea Times.
Volgens Jun valt er weinig meer te doen aan de krimp van de pc-markt. Hij noemt de vraag naar de Microsoft Surface ‘ondermaats’. Woensdag zei het bedrijf al de levering van de Windows RT-tablet Ativ Tab te stoppen in diverse landen omdat de vraag ernaar tegenvallend is.
Ultrabooks
Ook ultrabooks zijn volgens Jun niet de redding van de pc-markt. “Het voorheen krachtige pleidooi van Intel en Microsoft voor dunnere ultrabooks is simpelweg mislukt en ik geloof dat dat voornamelijk komt door het minder concurrerende Windows-platform”, aldus Jun.
Hij zegt dat Samsung daarom minder geheugen voor pc’s produceert en zich richt op de mobiele markt. Uit cijfers van Gartner bleek onlangs dat de pc-markt voor het eerst in jaren is gekrompen in 2012.
Onderzoeksbureau IDC verwacht dat er dit jaar nog minder pc’s zullen worden verkocht.

Bron: nu.nl


Copyright © VistaInfo.nl