vista informatie

Samsung maakt een tablet die tegelijk Windows en Android kan draaien. Dat heeft Samsung bekendgemaakt tijdens een presentatie in Londen. De Ativ Q heeft een schermgrootte van 13,3 inch. met een zeer hoge resolutie van 3200 bij 1800 pixels. Dat levert 275 pixels per inch op. Het qHD+-scherm is volgens Samsung zo helder dat het ook in vol zonlicht kan worden gebruikt. De Ativ Q is volgens marketinghoofd DJ Lee ‘veelzijdig en aanpasbaar’. Onder het scherm zit een scharnier. Door te schuiven komt een toetsenbord tevoorschijn, zodat het toestel kan worden gebruikt als Windows 8-laptop. Het scherm kan ook naar buiten worden gericht.

Er zit ook een S Pen-stylus bij de Ativ Q, zodat er op het scherm kan worden geschreven. De pen wordt ook al geleverd bij de Note-smartphones en -tablets van Samsung. Met één klik kan worden gewisseld tussen Android en Windows 8. Het is ook mogelijk om Android-apps op het Windows 8-thuisscherm te zetten. Zo kan vanuit de Windows-omgeving dus snel Android worden opgestart. De Ativ Q heeft een Intel Haswell-processor. De batterijduur is volgens Samsung maximaal 9 uur. De dikte is 13.9 millimeter en de tablet weegt 1,29 kilogram. Dat is ongeveer even veel als een lichte ultrabook. Een prijs en releasedatum zijn nog niet bekend.

Tab 3

Naast de Ativ Q kondigde Samsung ook de Ativ Tab 3 aan. Dat is een Windows 8-tablet die volgens het bedrijf hoge prestaties zal leveren. Het scherm is 10,1 inch groot en de tablet weegt 550 gram. Samsung benadrukte dat de Ativ Tab 3 geen Windows RT gebruikt. Volgens het bedrijf is het dan ook geschikt als vervanging voor een pc, omdat alle programma’s er op draaien. Office 2013 wordt gratis bij de tablet geleverd. Ook de Tab 3 krijgt een S Pen-stylus. De batterijduur van de Tab 3 is volgens Samsung zo’n 8,5 uur.

Book 9 Plus

Ook de ultrabook-reeks van Samsung krijgt een update, met de Ativ Book 9 Plus. De 9 Plus is de meest high-end laptop van Samsung. DJ Lee noemde het apparaat een ‘meesterwerk’. De batterijduur is volgens Samsung 12 uur. De Book 9 heeft hetzelfde qHD+-scherm van 3200 bij 1800 pixels, dat ook in de Ativ Q zit. Er komt ook een goedkopere variant in de Ativ Book-serie, met de Ativ Book 9 Lite. Die krijgt volgens Samsung een ‘redelijke’ prijs. Het apparaat heeft een quadcore-processor en weegt 1,44 kilogram.

Daarnaast presenteerde Samsung de Ativ One 5 Style, een all-in-one-pc. Ook dat apparaat heeft een quadcore-processor en wordt geleverd met ‘Soundalive’, de geluidstechniek van Samsung. De speakers van het apparaat bevinden zich achter het scherm.

Bron: Nu.nl

1 Reactie op Nieuwe Samsung-tablet met Windows 8 en Android

  • admin schreef:

    Dat zou dan de ergste nachtmerrie van elke Apple liefhebber betekenen; een Samsung tablet met Windows én Android 😈


Copyright © VistaInfo.nl