vista informatie

Microsoft brengt in juni een beta versie van Windows Blue uit.

Windows Blue screen ?

Windows Blue screen ?

Later dit jaar zal de nieuwe versie van Windows 8 voor het grote publiek beschikbaar zijn. Microsoft heeft inmiddels bevestigd dat zij aan een nieuwe versie werkt onder de naam “Windows Blue”. De kans dat de opvolger van Windows 8 de naam Blue krijgt is echter klein.

Windows Blue is een update van het huidige Windows 8. Volgens The Verge hebben anonieme bronnen gemeld dat de nieuwe versie in juni getoond zal worden tijdens de Build developer conference. Dan brengt Microsoft een zogeheten public preview uit.

Vorige week lekten er al screenshots van Windows Blue uit. Daarop was te zien dat het uiterlijk van Windows 8 iets wordt aangepast. Vooral de instel mogelijkheden zijn verder uitgebreid. Ook een aantal meegeleverde applicaties van Windows 8 krijgen een nieuw uiterlijk.

Windows 8 is sinds oktober 2012 verkrijgbaar en is de laatste nieuwe versie van het Windows besturingssysteem. Het wordt bekritiseerd vanwege onder andere de “Metro interface” een soort interactief  bureaublad waarop applicaties als apps worden getoond. Het zou teveel gericht zijn op apparaten met een aanraak-scherm. Hierdoor lijkt het minder geschikt te zijn voor conventionele PC’s.

Bron: The Verge en Nu.nl


Copyright © VistaInfo.nl